De Gennepenaar – April 2022

GENOEG LEESPLEZIER VOOR DE KOMENDE PAASDAGEN
MET DE APRIL-EDITIE VAN ‘DE GENNEPENAAR’

GENNEP (MvM) Met de Paasdagen voor de deur en prachtig voorjaarsweer op komst, kun je heerlijk in het zonnetje genieten van alles wat er te lezen valt in deze editie van ‘De Gennepenaar’. En dat is heel wat! Zo besteden we aandacht aan de eerste Oekraïners die 25 maart j.l. met open armen en een ijsje in Gennep ontvangen werden en de actie van Marc-Jan Janssen uit Ottersum om de mensen in Oekraïne te helpen, lees je hoe Floor Reintjes zich kwalificeerde voor de finale van het ‘WK beroepen’ in Shanghai en wat er zoal te doen is in Gennep tijdens Koningsnacht en Koningsdag.

Uiteraard staan we ook stil bij Dodenherdenking op 4 mei a.s. en brengen we voor deze gelegenheid een uniek verhaal over het drama van de familie Jakobs op 28 oktober 1944. We feliciteren een jubilaris en een erelid van Kerkelijke Harmonie Unitas et Fidelitas, blikken terug op stadskwis Genneps Gewiekste en namen afscheid van Teus van Leeuwen als voorzitter van St. Johannes Engelen. En alsof dat nog niet genoeg is, brengen we je op de hoogte van onze bevindingen rondom de Gennepse politiek. O.a. de voorbereidende Raadsvergadering van 4 april j.l., de ontwikkelingen omtrent ‘Kalboerhof’ en de bouwplannen aan ‘De Groes’ komen ruimschoots aan bod. Oh ja, en dan hebben we het ook nog even over (hoe kan het ook anders) de kapellenbaan én de Goede Doelen Week.

Helaas bereikte ons het nieuws dat de Niersdal Survivalrun tot nadere orde is uitgesteld nét te laat. Het pdf-bestand was al naar Janssen/Pers verzonden en de platen voor het drukken van ‘De Gennepenaar’ waren al gemaakt. In de digitale versie van dit maandblad hebben we nog een streamer over de advertentie kunnen plaatsen, maar verder was hier helaas niets meer aan te redden. Momenteel broedt de organisatie op mogelijke alternatieven voor de 10e editie van dit prachtige sportevenement. Voor het laatste nieuws over de Niersdal Survivalrun verwijzen we je graag door naar www.niersdalsurvivalrun.nl.

Kortom, genoeg te lezen tijdens de Paasdagen. Maar wat vieren we eigenlijk ook alweer precies komend weekend? Ook dat lees je in dit nummer van ‘De Gennepenaar’.

Maandblad ‘De Gennepenaar’ valt (hopelijk) nog voor de Paasdagen huis-aan-huis op de deurmat in de gehele stad Gennep, ligt in Gennep bij supermarkten Jan Linders en Albert Heijn en bij Printmarkt.eu en is ook te vinden bij Arts bakkers van Hier in Ottersum. En speciaal voor de lezers buiten de gemeentegrenzen, ligt er ook een bepekte oplage bij Servicepunt Maasduinen in Nieuw Bergen.

Al dat Gennepse nieuws liever online lezen, klik dan op onderstaande link:

Lees hier de gennepenaar digitaal!

Rest ons iedereen alleen nog héle fijne Paasdagen en veel leesplezier te wensen.